18 Şubat 2012 Cumartesi

MERCİMEK ÇORBASI



















MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (arzuya göre)
Sıvıyağ,deniz tuzu,karabiber
Üzeri için:Ekmek kroton,nane

HAZIRLANIŞI
Tencereye sıvıyağ konularak kızdırılır ve içine rendelenmiş soğan ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine salça eklenerek salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
Yıkanmış olan mercimekler ilave edilir ve deniz tuzu,karabiber eklenerek çorbanın suyu ayarlanır.
(Çorbanıza  et suyu eklerseniz daha lezzetli olacaktır.)
Çorbanın pişmesine yakın tel çırpıcıyla çorba çırpılarak mercimeklerin erimesi sağlanır.
Koyu bir kıvam ve güzel bir renk alana kadar pişirilir.

Kroton yapmak için:Bir tavaya sıvıyağ ve tereyağ eklenerek eritilir.Üzerine kare olarak kesilmiş ekmekler ilave edilir ve ekmekler kızarana kadar karıştırılır.Krotonlarınızı bayat ekmeklerle yaparsanız kalan ekmeklerinizde değerlenmiş olur.Ekmek krotonu ben mercimek çorbasına çok yakıştırıyorum.Sizlerde deneyip görmek istemezmisiniz ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...