17 Şubat 2012 Cuma

MANTAR SOTE


MALZEMELER
Yarım kg mantar
5-6  adet taze soğan (kuru soğan kullanabilirsiniz)
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı ev yapımı domates suyu
Fesleğen,deniz tuzu,karabiber
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Tavaya bir miktar sıvıyağ eklenir ve kızdırılır.
İçine ince kıyılmış sarımsaklar ilave edilir ve kavrulur.
Salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra domates suyu ilave edilir.
Domates suyu bir miktar suyunu çektikten sonra doğranmış mantarlar ilave edilir.
İçine fesleğen,deniz tuzu,karabiber ilave edildikten sonra karıştırılıp kavrulur.
Mantarlar suyunu çekene kadar üzeri açık şekilde pişirilir.
Mevsiminde olsaydık kırmızı ve yeşil sivri biber eklerdik.
Yapımı bir okadar basit ve lezzetli bir yemek.10 dakikada hazırlayıp yanında pirinç pilavıyla sunabileceginiz güzel bir alternatif. 
( Kullandığım mantar fındık mantarı.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...