29 Şubat 2012 Çarşamba

Susamlı Çubuk





MALZEMELER
125 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için:Susam,2 yumurta beyazı

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında tereyağ,sıvıyağ,yumurta sarısı iyice karıştırılır.
Sırasıyla içine su,sirke,deniz tuzu,karbonat,mahlep ilave edilir ve karıştırılır.
Harcın içine yavaş yavaş un ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılır.
Düz bir zeminde elimizle ileri geri yapılarak hamura çubuk şekli verilir.
Hamur ilk önce yumurta beyazına daha sonra susama batırılır.
(Hamuru susam tabağına bırakın ve tabağı ileri geri oynatın, böylelikle hamurun her yeri susamla kaplanacaktır.)Çubuklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 180 derecede renk alıncaya kadar pişirilir.




2 yorum:

  1. ben bu çubuklardan yaptım çok güzel oldu tarif için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Meryem bende sana teşekkür ederim güzel yorumun için.Dilerim başka tarifleri de denersin :)

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...