5 Mart 2012 Pazartesi

Hem kolay,hem lezzetli,hem de ekonomik PASTA



















Neden böyle bir başlık attı acaba diye soranlarınız olursa...Son zamanlarda aldığım yorumlar üzere böyle bir pasta yapmayı istedim.Gelen yorumlarda daha bilindik  ve birazda ekonomik tarifler paylaşmamı istediler.Yukarıda resimde görmüş olduğunuz reçetede benmari usulü yok,ganaj yok,krema yok...Evinizde bulunan malzemelerle çok güzel bir pasta yapacağız...Lezzetine ve hafifliğine garanti veriyorum.Ben pastamı doğum günü olan bir arkadaşım için hazırlayıp ona süpriz yaptm.Sizlerde sevdikleriniz için süpriz yapmak istemezmisiniz ?

FRAMBUAZLI PASTA

MALZEMELER
1 paket hazır pandispanya
Kreması için:2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 paket krem şanti(krem şantiyi çırpmak için yarım bardak soğuk süt)
1 paket beyaz çikolata
1 paket tart jölesi
Frambuaz
Pandispanyayı ıslatmak için bir miktar süt
Kenarları için file badem

HAZIRLANIŞI
Kremayı yapmak için bir tencereye süt,un,toz şekeri ekleyip iyice çırpıcıyla çırpıyoruz.
Ocağın altını açıyoruz ve koyu bir kıvam olana kadar pişiriyoruz.İçine bir paket beyaz çikolata ilave ediyoruz.Muhallebi göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kapatıp iyice soğuması için bir kenara alıyoruz.
Mikser ile 2 paket krem şantiyi yarım bardak süt ile iyice çırpıyoruz.
Soğuyan muhallebinin içine bir paket vanilyayı ilave edip ardından çırpılmış krem şantiyi ekleyip hepsini birlikte tekrar çırpıyoruz.
Pandispanyanın alt katını 4-5 çorba kaşığı süt ile ıslatıyoruz.
Üzerine hazır olan kremadan bir miktar döküyoruz ve kremanın üzerine frambuazları diziyoruz.
Diğer pandispanyayı da 4-5 çorba kaşığı süt ile ıslatıp frambuazın üzerine kapatıyoruz.
Kalan kremadan üst kısmına tekrar döküyoruz ve pastanının her yerini krema ile kaplıyoruz.
Kalan kremayı sıkma torbasına koyuyoruz.Siz elinizde ne var ise onu kullanabilirsiniz.
1 paket tart jölesini tarifine göre hazırlıyoruz.Yalnız şeker miktarını ben 2 tatlı kaşığı ekledim bilginize.

Pandispanyanın kalıbından neler yapacağız nasıl değerlendireceğiz şimdi anlatacağım.Pandispanyanın dış kabını yani plastiğini bir makas yardımı ile kenarlarını düzgünce kesiyoruz.Kestiğimizde yuvarlak bir çenber oluyor.Elimizde kalan alt kısmınıda atmıyoruz... bu parçayıda pasta hazırlarken pandispanyanın altına koyup bu şekilde çalışıyoruz.Böylelikle pastayı yerinden oynatmak gerektiğinde veya pastayı dilimlerken alt kısımda olan tabağımızı da çizmemiş oluruz.Eğer anlatamadıysam resimlerle mutlaka ne demek istediğimi anlıyacaksınız.

Tekrar pastamıza dönelim.Çıkarmış olduğumuz çenberi yuvarlak olarak hazırlayıp kenarından bant ile yapıştırıyoruz.Bantlı kısmın dış tarafta kalmasına dikkat edin.İç kısımda kalmasın.
Çenberi pastanın orta kısmına yerliştiriyoruz.İçine frambuazları diziyoruz ve onun üzerine hazırlamış olduğumuz tart jölesini döküp hemen buzdolabına kaldırıyoruz.
Tart jölesi donduğunda sıkma torbasında olan kremadan kenarlarına şekil veriyoruz.Pastanın kenar kısımları file badem ile kaplıyoruz.Dilerseniz file fındık kullanabilirsiniz.
Buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün pastanın üzerindeki plastik çenberi çıkarıyoruz.
 Pastalarınızı bu şekilde hazırlayıp değişik sunumlar yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...