15 Şubat 2012 Çarşamba

TEREYAĞLI LEVREK


MALZEMELER
Levrek balığı
Sosu için:
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Limon kabuğu rendesi
6-7 adet sarımsak
Kızartmak için sıvıyağ,tereyağ

HAZIRLANIŞI
Levrek yıkanır ve bir kabın içine alınır.
Sarımsaklar rendelenir ve içine tüm baharatlar,limon kabuğu rendesi ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır.
Hazır olan sos levrek balıklarının üzerine dökülür ve her yeri soslanır.
Üzeri kapatılarak en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
Ne kadar sosta bekletirseniz lezzeti bir okadar daha iyi olacaktır.
Kızartma tavası ocağa konularak altı açılır ve ısılıtır.
Isınan tavaya sıvıyağ ve tereyağ konularak eritilir.
Sıvıyağ eklememizin sebebi tereyağın yanmasını önlemektir.
Hazır olan yağın içine levrek balıkları yerleştirilir ve arkalı önlü kızartılır.
Kızartma yaparken balıklarınızı çok kızartmayın ki içi biraz sulu kalsın.
Kızaran balıklar havlu kağıt serilmiş tabağa alınır.
Yanında güzel bir salata ile servis yapılır.


Benim tavsiyem balıklarınızı önceden hazırlayıp dinlendirmeniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...