8 Mart 2012 Perşembe

Fındıklı Kavala





















MALZEMELER
1 su bardağı toz fındık
1.5 su bardağı un
4 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ(100 gr)
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Un bir tavaya alınarak kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur ve tamamen soğumaya bırakılır.
Derince bir kaseye soğumuş un ve toz fındık konulur.
İçine pudra şekeri,yumurta akı,tereyağ ve karbonat ilave edilir.
Hamur iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.


















Hazır olan hamur tezgah üzerine alınarak merdane ile açılır.
Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.
Yuvarlaklar tekrar kesilerek ay şekli verilir.
Kurabiye hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edilir.


















Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeler dizilir.
Önceden ısıltılmış 175 derecede 15 dakika pişirilir.
Üzeri hafif pembe olmaya başlayınca fırından alınır ve hiç dokunulmadan soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
Fırın ayarları farklılık göstereceginden siz kendi fırınınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.
Daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz daha önce paylaşmış olduğum kavala kurabiyesi bağlantısına burdan  bakabilirsiniz.

NOT:Benim tavsiyem mutlaka toz fındığı kendiniz hazırlayın ve robotta çekmek yerine rendeleyin.Biliyorum biraz meşakatli bir iş fakat kurabiyeye inanılmaz derecede lezzet veriyor.
Kurabiyenizde kalın bir tabaka şeklinde pudra şekeri olsun isterseniz,kurabiyeniz ılıkken pudra şekeri serpin.Daha az ince bir tabaka olsun isterseniz soğuduktan sonra serpiniz.
Tekrar hatırlatmak istediğim bir noktada tereyağın oda sıcaklığında olmasıdır.Ağızda dağılan,kıyır kıyır,mis gibi fındık  lezzetini alacağınız bir kurabiye.
Sunumda kullandığım kupayı kızıma hediye alan arkadaşım Selvinaz'a çok teşekkür ederim.

3 yorum:

  1. elinize sağlık.kurabiyede ununkavrulduğunu ilk defa duydum.ne maksatla kavruluyor acaba.yeni tarif eklemeyi düşün müyor musunuz...

    YanıtlaSil
  2. pudra skeri serpmek istemezsem şekeri ne kadar artırmam lazım .selamlar.....

    YanıtlaSil
  3. Pudra şekeri sadece görsel amaçlı kullanılmıştır.Tarifte şeker oranını değiştirmenize gerek yok.Orjinal kavala kurabiyesinde un kavruluyor.Biraz meşakatli gibi görünsede ortaya çok güzel bir kurabiye çıkıyor.En kısa zamanda yeni ve güzel tarifleri sizlerin beğenisine sunmayı bende çok istiyorum.Şimdiden size kolay gelsin.Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...