7 Mart 2012 Çarşamba

Fırında Paçanga Böreği



















MALZEMELER
4 adet yufka
16-18 adet pastırma
Yeterince dil peyniri
Bir miktar su ve sıvıyağ karışımı
Üzeri için:1 yumurta sarısı,susam

HAZIRLANIŞI
Yufkalar üst üste konularak bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya bölünür.
4 yufkadan 16 adet üçgen parça çıkıyor.
Üçgen olan yufkaya bir miktar su ve yağ karışımından sürülür.Üst kısmına pastırmayı bölerek ekliyoruz.Pastırmanın üzerine dil peynirini yerleştiriyoruz.
Yufkanın bir ucunu iç harcın üzerine kapatıyoruz ve diğer ucunuda aynı şekilde kapatıp aşağıya doğru sarıyoruz.(Aynı sigara böreğindeki işlem gibi)
Üzerine bir yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
180 derecede 30-35 dakika renk alancıya kadar pişiriyoruz.
Böreği hiç yağlamadan sıvıyağ ile kızartabilirsiniz...fakat fırında pişirmek daha hafif oluyor.










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...