16 Nisan 2012 Pazartesi

* GULAŞ *



 MALZEMELER

  • 1 kg dana gulaş
  • 3 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Deniz tuzu
  • 3 su bardağı sıcak su

 HAZIRLANIŞI
  • Tencereye tereyağ ve sıvıyağ konularak eritilir.
  • İçine ay şeklinde doğranmış soğanlar ve sarımsaklar ilave edilerek kavrulur.
  • Daha sonra içine dana eti ve toz şeker atılır renkleri dönene kadar kavrulur.
  • İçine 1 yemek kaşığı salça ve kırmızı pul biber atılır.
  • Salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Tencerenin içine baharat,defne yaprağı,doğranmış patates,ilave edilir.
  • 3 bardak sıcak su ilave edilir ve üzeri kapatılarak pişmeye bırakılır.
  • Etin pişmesine yakın deniz tuzu atılır.
  • Yemeğinizin daha çabuk pişmesini isterseniz,düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
  • Yemeğiniz piştikten sonra içinden defne yaprağını almayı unutmayın.
  • Yemeğiniz piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri maydonoz ile süslenir.
  • Kasaptan etinizi alırken gulaşlık derseniz etiniz ona göre hazırlanır.
  • Yemeğinizin daha sulu olmasını isterseniz su ilavesi yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...