MALZEMELER
- 1 kg dana gulaş
- 3 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Deniz tuzu
- 3 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
- Tencereye tereyağ ve sıvıyağ konularak eritilir.
- İçine ay şeklinde doğranmış soğanlar ve sarımsaklar ilave edilerek kavrulur.
- Daha sonra içine dana eti ve toz şeker atılır renkleri dönene kadar kavrulur.
- İçine 1 yemek kaşığı salça ve kırmızı pul biber atılır.
- Salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Tencerenin içine baharat,defne yaprağı,doğranmış patates,ilave edilir.
- 3 bardak sıcak su ilave edilir ve üzeri kapatılarak pişmeye bırakılır.
- Etin pişmesine yakın deniz tuzu atılır.
- Yemeğinizin daha çabuk pişmesini isterseniz,düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
- Yemeğiniz piştikten sonra içinden defne yaprağını almayı unutmayın.
- Yemeğiniz piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri maydonoz ile süslenir.
- Kasaptan etinizi alırken gulaşlık derseniz etiniz ona göre hazırlanır.
- Yemeğinizin daha sulu olmasını isterseniz su ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com