29 Mayıs 2012 Salı

Zeytinli Çeşnili Poğaça




MALZEMELER

  • 250 gr  tereyağ veya margarin (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın akı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık  süt
  • Yarım çay kaşığı kekik,fesleğen,kırmızı pul biber,kırmızı toz biber,karabiber
  • İçi için Zeytin
  • Üzeri için susam veya çörek otu

HAZIRLANIŞI
  • Karıştırma kabına süt,toz şeker,yaş maya konularak 5 dakika bekletilir.
  • İçine diğer tüm malzemeler konularak hamur yoğrulur.
  • Baharat kullanırken sevdiğiniz baharatları ekliyebilirsiniz.
  • Baharatları kullanırken temkinli kullanınki sonucunda ağzınızı yakan bir poğaça olmasın.
  • Hazır olan hamur üzeri kapatılarak 45 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılır.
  • El ile açılarak içine çekirdeği çıkarılmış zeytin konulur ve kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu veya susam serpilir.
  • Eğer vaktiniz var ise 20 dakika kadar da tepside bekletebilirsiniz.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
  • Süre veriyorum fakat sizler kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.






NOT:Bir detayı da belirtmek isterim.Ben poğaçamı yaparken biraz  kepek unu kullandım.Tarifte kepek unu kullanılmıyor.Fakat ben sevdiğim için eklemek istedim.Poğaçanızı yaptıktan sonra resime bakıp benimkinin rengi neden böyle olmadı dersiniz diye belirtmek istedim...

2 yorum:

  1. canım süper olmuş yumuşacık görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Bizdende sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...