7 Mayıs 2012 Pazartesi

Dereotlu Mini Poğaça




  MALZEMELER  
  • 500 gr un
  • 150 gr oda ısısında tereyağ
  • 50 gr sıvıyağ
  • 200 gr krema (1 küçük paket)
  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 13 gr deniz tuzu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 demet dereotu
  • Üzeri için:Susam,haşhaş,çörek otu

 HAZIRLANIŞI    

  • Maya çay bardağında 2 y.kaşığı ılık su konularak eritilir.
  • Karıştırma kabına tüm malzemeler ilave edilir.
  • Hamur iyice yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılarak şekil verilir.
  • Dilerseniz içine peynir,patates,zeytin,ıspanak gibi iç harcı koyabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Yumurta akını başka bir şeye kullanmayacaksanız hamurun içine ilave edebilirsiniz.
  • Üzerine çörek otu veya dilediğiniz ürünü serpebilirsiniz.
  • 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  • Hamurda kuru maya kullandığımız için bekletme veya mayalandırma yapmıyoruz.




Brunchlarınızda ve kabul günlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli bir poğaça.
Belirtmek isterim ki pastanelerde küçük tek atımlık poğaçalar vardır ya....İşte bizim poğaçamızda onlardan.Sakın puf puf bir poğaça olduğunu sanmayın.Dışı kıyır kıyır ağızda dağılan bana göre de müthiş bir lezzet.Deneyin derim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...