4 Mayıs 2012 Cuma

Izgara Somon


 MALZEMELER

  • Kişi sayısına göre somon balığı
  • 4 diş sarımsak
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • Defne yaprağı

 HAZIRLANIŞI
  • Yıkanan somon bir tabağa konulur.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsak,baharatlar,deniz tuzu eklenir.
  • Baharatların her yerine gelmesine dikkat edin.
  • Yağlı bir balık olduğu için sıvıyağ eklemiyorum.
  • Somon balıklarının üzerine bir adet defne yaprağı eklenir.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Defne yaprakları somonların üzerinden alınır.
  • Izgara teli iyice ısıtılarak üzerine somon balıları yerleştirilir.
  • Arkalı önlü güzel bir renk alıncaya kadar pişirilir.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Izgara balıkları pişirmek  çok basittir fakat, daha önce baharatlı denememiş olabilirsiniz diye ben sizlerle paylaşmak istedim.Izgarada piştiği için hafif bir balık.Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...