12 Haziran 2012 Salı

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar



MALZEMELER
  • Kişi sayısına göre Enginar
  • 1 çay bardağı taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Limon
HAZIRLANIŞI
  • Soyulmuş hazır olan enginarlar yarım limon ile iyice ovulur.
  • Tencereye zeytinyağı konulur.
  • İçine enginarlar dizilir.
  • Üzerine 1 adet limon suyu,1adet sarımsak,un,toz şeker,deniz tuzu ilave edilir.
  • Enginarlarin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir.
  • İlk 10 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.
  • Tencerenin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp,enginarlar soğuyana kadar kapağını açmadan bekletiyoruz.
  • Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküp içine rendelenmiş soğan ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
  • Üzerine küp küp kesilmiş havuç,patates ve bezelyeleri ilave ediyoruz.
  • Deniz tuzu ve suyunu ayarladıktan sonra pişirmeye bırakıyoruz.
  • Hazır olan enginarı servis tabağına alıyoruz ve içine pişmiş olan garnitürlerden dolduruyoruz.
  • Üzerini dere otu veya nane ile süsleyebilirsiniz.


  • Malzemeleri neden ayrı ayrı pişirdiğimi merak edenleriniz olduysa...
  • Bazı bezelyeler cinsinden dolayı pişme anında koyu bir renk veriyor ve enginarların rengini değiştirebiliyor.Bu da istemediğimiz bir sonuç olur.
  • Sizler kullandığınız bezelyeyi daha önce pişirdiyseniz ve renk vermediğinden eminseniz Enginar ile aynı anda pişirme yapabilirsiniz.
  • Ben emin olamadığım için ayrı pişirmeyi uygun gördüm...

2 yorum:

  1. enginara bayılırım resimlerde çok güzel

    ellerine sağlık

    bende bloğuma beklerim:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler DERYA...Bloğunuza mutlaka bakacağım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...