29 Haziran 2012 Cuma

Hindistan Cevizi Kremalı Kek




MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 kutu Hindistan cevizi kreması

HAZIRLANIŞI
  • Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • İçine 1 su bardağı sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra yarım kutu hindistan cevizi kreması eklenir.
  • Sırasıyla un,kabartma tozu,vanilya,hindistan cevizi rendesi ilave edilir ve karıştırılır.
  • Karışım kek kalıbına dökülür.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.
  • Kalıbından çıkarılan kekin üzerine kalan yarım kutu hindistan cevizi kreması dökülür.
  • Bir süre kekin kremayı çekmesi beklenir.
  • Üzerine tekrar hindistan cevizi serpilir.
  • Keki dilediğiniz meyveyle veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.









  • Ülkemizde bir çok markette hindistan cevizi sütü var fakat kreması yok.
  • Umarım en kısa zamanda market raflarında görebiliriz.

5 yorum:

  1. çok değişik hiç bu kremayı denemedim alırsam çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  2. daha önce hiç hc kreması görmedim denemek isterim

    YanıtlaSil
  3. Nazmiye hanım,değişik hafif bir krema bulma şanşınız varsa deneyin derim...

    YanıtlaSil
  4. Tariflerinize ve görsellerine bayılıyorum, tabi canımda çekmedi dersem yalan olur :) Yapan ve yazan ellerinize sağlık.
    Sevgiler
    www.makeuparfume.com

    YanıtlaSil
  5. Şen Nur hanım;
    Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...