6 Haziran 2012 Çarşamba

Patates Topları


  MALZEMELER
  • 7-8 adet patates
  • 5-6 dal taze soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • 1,5 limon suyu
  • Deniz tuzu
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı

 HAZIRLANIŞI
  • Patatesler soyulur ve yıkanır.
  • Tencereye patatesler dörde bölünerek konulur.
  • Üzerine haşlanacağı kadar su ve deniz tuzu konulur ve patatesler haşlanır.
  • Haşlanan patatesler suyu süzülerek ayrı bir kaba alınır.
  • Bir çatal yardımı ile patatesler ezilir.
  • İçine ince ince kesilmiş taze soğan ve maydonoz ilave edilir.
  • Göz kararı zeytinyağı ilave edilir.
  • Limonunun suyu sıkılır ve patatese ilave edilir.
  • Deniz tuzu,kırmızı biber eklenir ve hepsi iyice karıştırılır.
  • 5 dakika dinlendirilir.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parça koparılarak el ile şekillendirilir.
  • Üzerine arzu ederseniz kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
  • Patates miktarını tüketeceğiniz miktarda ayarlıyabilirsiniz.


Patates salatasını yapmıyanımız yoktur heralde....Her nasıl yapılırsa yapılsın sonuçta çok sevilen bir salata çıkar ortaya.Sizlerle paylaşmış olduğum lezzette bildiğiniz patates salatası....Bir farkı var bu sefer ezilmiş halde oluşu.Malzemeler aynı fakat lezzetleri o kadar farklı ki...Eğer deneme şansınız olursa göreceksiniz ki yemeğe doyamıyacaksınız.Patates toplarının bir sevdiğim yönü ise alternatifinin çok oluşu.Çayın yanında veya bir et yemeğinin yanında garnitür...Artık gerisi size kalmış neyin yanına yakıştırsanız ben olur derim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...