11 Haziran 2012 Pazartesi

VİYANA ŞNİTZEL



MALZEMELER  4 KİŞİLİK


  • 600 gr kemiksiz, süt danası eti
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Deniz tuzu
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI

  • 4 parça olan etleri genişce bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine süt ve bir miktar sıvıyağ gezdirip buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Bu işlem etimizin daha yumuşak olmasını sağlayacak.
  • Dinlenen etleri sostan çıkarıp kuruluyoruz.
  • Üzerine deniz tuzu serpiyoruz.
  • Yumurtaları bir çatal yardımı ile çırpıyoruz.
  • Bifteklerin her iki yüzünü de önce una buluyoruz.
  • Sonra da çırptığınız yumurtaya batırıyoruz.
  • Son olarak da galeta ununa buluyoruz.
  • Eğer vaktiniz var ise yarım saat buzdobında bekletin.
  • Derin tavada yağı iyice kızdırın.
  • Hazırlamış olduğunuz şnitzellerin önce bir tarafını sonra diğer tarafını iyice kızartın.
  • Kızartma işleminde çatal kullanmayın.Mümkünse spatul yardımı ile çevirin.
  • Kızaran şnitzelleri kağıt havlunun üzerine çıkarın.
  • Servis sırasında üzerine limon veya bir çay kaşığı tereyağ ekleyerek servis yapabilirsiniz.



NOT:Kasaptan eti alırken mutlaka şnitzel yapmak istediğinizi söyleyin ki eti ince olarak dövsün.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık tarifin için sağol :)

    YanıtlaSil
  2. OOOooooo….Ajdam tarif eklermis….Blogdada büyük degisiklik….Güzel olmus vallahi…Yanliz bu yandaki kus bana niye böyle bir bakiyo……?

    YanıtlaSil
  3. Tarifi yeni eklemedim.Facebooktaki fan sayfasına yorum yazıdıkları için ön sıralara çıkmış.Kuş seni çok sevmiş ona ilgi göstermeni istiyormuş :))

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...