3 Temmuz 2012 Salı

Domates Soslu-Etli-Pappardelle




MALZEMELER
  • 1 paket Pappardelle makarna
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet biftek
  • Taze fesleğen
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
  • Sıvıyağda rendelenmiş soğan ve sarımsakları soteleyin.
  • Haşlanmış makarnanın suyundan yarım çay bardağı ayırın.
  • Üzerine küp küp doğranmış domatesi,salçayı,deniz tuzunu,biberi ekledikten sonra koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin ve ayırdığınız suyu ekleyin.
  • Sosa en son fesleğen yapraklarını el ile kopartıp ekleyin.
  • Deniz tuzlu ve bol suda al dente haşlayıp süzdüğünüz makarnaya sosu ekleyin ve 1 dakika kısık ateşte karıştırıp,servis tabağına alın.
  • Tereyağda julyen kesilmiş biftek etlerini kızartın ve makarnanın üzerine yerleştirin.
  • Dilerseniz üzerine peynir rendesi ekleyebilirsiniz.







  • Kullandığım Pappardelle.

2 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...