12 Temmuz 2012 Perşembe

Yayla Çorbası



MALZEMELER 
  • 1çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Deniz tuzu
  • Kuru nane
  • Sıvıyağ

 HAZIRLANIŞI  
  • Pirinçler yıkanır ve tercereye aktarılır.
  • Üzerine su,deniz tuzu eklenir ve pirinçler hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Ayrı bir kasede yoğurt,un,yumurta çırpıcı yardımı ile çırpılır.
  • Yoğurt karışımın üzerine bir miktar içme suyu ilave edilir.
  • Yoğurt karışımın içine tenceredeki sıcak sudan bir iki kepçe ilave edilir ve karıştırılır.
  • Bu işlem yoğurt karışımının kesilmemesini sağlayacak.
  • Hazır olan yoğurt karışımı tencererinin içine yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
  • Sürekli aynı yöne doğru karıştırarak bir müddet pişirililr.
  • Ayrı sahanda sıvıyağ kızdırılır ve içine nane atılır ve karıştırılır.
  • Bu işlemi çok kısa zamanda yapınız ki nane yanmasın.
  • En son naneli yağ karışımı çorbaya ilave edilir ve servise sunulur.
  • Tencerenizin ebatına göre su ayarını yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ramazan geliyor sofralar çorbasız olmaz ellerine sağlıküsevgiler

    YanıtlaSil
  2. Havalar sıcak fakat çorbasız olmuyor.Her gün olmasada arada bir yapıyoruz

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...