9 Şubat 2013 Cumartesi

Bal Kabaklı Ravioli




Usla'da yaptığımız son yemeğimiz.



HAMUR
  • 100 gr un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Dolgu:
  • 1 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
  • 5 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı parmesan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Sos:
  • 1 çay bardağı krema
  • 1/2 adet soğan,ufak küp doğranmış
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı parmesan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
  • Hamur malzemelerini yoğurun ve açın.
  • İç dolgu için tavada yağı eritin ve balkabaklarını soteleyin.
  • Ardından kabaca doğradığınız cevizi,baharatları ve parmesanı ilave ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Dolguyu oda sıcaklığında soğutun.
  • Sos için tavada yağı eriterek soğanları seffaflaşana kadar pişirin.
  • Ardından tüm malzemeleri ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Açılan hamurlara dolgu malzemesini bir çay kaşığı yardımıyla koyun ve sıkıca kapatın.
  • Bol tuzlu suda yaklaşık 4 dakika haşlayarak süzdürün ve sosla karıştırarak servis edin.
  • Afiyet olsun...




Bal kabağı size değişik gelebilir... hep tatlısını yapmaya alışmışızdır,fakat yerken içinde bal kabağı olduğu çokta belli olmuyor.Aksine hafif lezzetli bir tarif. Değişik lezzetlerden hoşlanıyorsanız tavsiye ederim.Hamur ölçüşü 1 kişiliktir daha çok kişiye yapmak isterseniz ölçüyü çoğaltırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...