14 Şubat 2013 Perşembe

Düdüklü Tencerede Soslu Kuzu İncik




Sakın resme bakıp oooooo bu yemek zordur ben yapamam demeyin.
Derseniz çok şey kaçırırsınız.
Hepimiz zaman,zaman mutfakta düdüklü tencere kullanırız...Yine kullanacağız ve sonuçta bu görüntüsü ve tadı muhteşem yemeğimiz olacak.Listeniz de davet sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir yemek olsun istemez misiniz ?

MALZEMELER
  • 1kg kuzu incik
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Deniz tuzu,karabiber
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
  • Tencereye sıvıyağ konur ve içine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur.
  • Daha sonra domates ve biber salçası ilave edilir salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Üzerine kuzu incikler konulur ve bir iki tur karıştırılır.
  • Karabiber,defne yaprağı konur ve etlerin üzerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edilir.
  • Düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Pişen kuzu incikler tencereden alınır ve yemeğin kalan suyu bir süzgeçten geçirilir.
  • Çıkan yemeğin suyu tekrar küçük bir sos tenceresine konulur ve içine deniz tuzu ilave edilir.
  • Sos kıvamına gelene kadar ocakta pişirilir.
  • Kullandığımız et kemikli olduğu için sos kısa bir süre sonra koyulaşmaya başlayacaktır.
  • Kuzu incikleri kemikli veya kemiksiz olarak servis tabağına alın.
  • Üzerine hazır olan sostan eşit şekilde gezdirin.
  • İşte bu kadar BİTTİ...



  
Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.


    Bugün pişip sevdiklerinize süpriz yapmak istemez misiniz...


Denerseniz mutlaka yorumlarınızı beklerim.Yorum yazmazsanız üzülürüm ama :((

4 yorum:

  1. düdüklü tencerede ne kadar süre pişiriliyor yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Herkesin pişirme standartı farkı olacağı için ben süre vermek istemedim.Kimisi çarçabuk olsun diye hızlı bir pişirme yaparsa bunun süresi farklı olur.Benim pişirme yöntemim altı kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmek.Bu süre 45 dak. 1 saat arasında değişebilir.Siz düdüklü tencerenizi tanıyor ve daha önceki pişirme süresinde pişirirseniz daha garanti olur.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...