27 Şubat 2013 Çarşamba

Güveçte Tereyağlı Karides






MALZEMELER
  • 1 kg taze karides
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı ev yapımı domates suyu
  • Taze kaşar peyniri
  • Tereyağı,sıvıyağ
  • Deniz tuzu,karabiber


HAZIRLANIŞI
  • Karidesler ayıklanır ve yıkanır.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ eklenir.
  • Bir süre sonra fare dişi kesilmiş soğan ve sarımsaklar ilave edilip sotelenir.
  • Domates suyu eklenir ve karidesler ilave edilir.
  • Deniz tuzu,karabiber atılır ve 5 dakika karidesler sotelenir.
  • Karidesler güveç kabına alınır ve fırına verilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika fırınlanır.
  • Fırın kapatılır ve karideslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.
  • Taze kaşar peynirinin erimesi için tekrar sıcak fırına verilir.
  • Kaşar peyniri eridikten sonra servis edebilirsiniz.
Ben taze karides kullandım.Arzu edenlen marketlerde satılan dondurulmuş karides alıp aynı tarifi uygulayabilirler.1 kg karides gözünüze çok gelmesin pişince çok küçülüyorlar.


1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...