5 Şubat 2013 Salı

Köstebek Pasta



Paylaşmış olduğum köstebek pasta  klasikler arasındadır.
Belki bir çoğunuz denemiş hatta marketten hazır olanları alıp yapmış olabilirsiniz.
Benim sizlere tavsiyem bir de benim yapmış olduğum pastayı denemeniz.
Yapımı basit kreması ise muhteşem bir pasta.
Yapmanız gereken sadece pastanın kekini pişirmek.Gerisimi... işte işin en eğlenceli kısmı başlıyor.


MALZEMELER (24 cm kalıp)
  • 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 150 gr pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 200 gr un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • 25 gr kakao
ARA DOLGU İÇİN
  • 500 gr maskarpone peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Frambuaz
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • Keki ıslatmak için bir miktar süt veya meyve suyu
HAZIRLANIŞI
  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.
  • Karıştırma kabında tereyağı,sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • İçine yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karışımın içine elenmiş un,kabatma tozu,karbonat,süt,vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  • Yumurta aklarının içine bir çimdik deniz tuzu atarak kar gibi olana dek çırpın.
  • Kek karışımın içine yumurta aklarını azar azar ekleyerek el yordamıyla karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
  • Kek kalıbını bir kaç kere tezgaha vurun ki eşit şekilde dağılsın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Keki soğutun ve kabından çıkarın.
  • Kekin kenarlarından bir bıçak yardımı ile halka şeklinde yuvarlak kesin.
  • Keki keserken derine kadar inmeyin.
  • Kekin iç kısmını oyun.İçinden çıkan parçaları elinizle kırıntı olacak şekilde ufalayın.
  • Maskarpone peynirini vanilya ve pudra şekeri ile çırpın.
  • Kekinizi biraz nemlenmesi için bir fırça yardımı ile sütle veya dilediğiniz meyve suyu ile ıslatın.
  • Kekin alt kısmına franbuazları yerleştirin.
  • Üzerine dolgu malzemesini ekleyip damla çikolatayı serpin.
  • En son dolgu malzemesinin üzerine kalan ufalanmış kek kırıntılarını serpin.
  • Çıkan kırıntının hepsini eklemeye çalışmayın.Küçük bir kase kadar artıyor,daha sonra başka tatlıları süslemek için derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Pastanızı bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
Not:Kakao kullandığınız tariflerde çok az karbonat kullanırsanız kakaonun renginin daha koyu ve tadının daha baskın olduğunu göreceksiniz.

Pastanızı yaparken sevdiğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.Sevgililer gününde basit ve lezzetli bir pasta yapmak istiyorsanız köstebek pasta size alternatif olabilir...

7 yorum:

  1. İlk yorumu ben yapayım:)) Köstebek pastayı hazır paketlerden alıp denemişliğim var ama böyle hiç yapmadım. Denenecekler arasına alıyorum ve sonucu sizinle paylaşacağım. Blogunu izlemeye aldım bakalım daha deneyeceğim tariflerin neler olacak. Bu arada ellerine sağlık yaptıkların çok güzel görünüyorlar tabi tatlarıda güzeldir eminim....sevgiyle...:)

    YanıtlaSil
  2. yorum yazdım ama bir karışıklık oldu nasıl geldi anlamadım,
    yazdıklarım gitti sanki.

    Şimdi yeniden yazmak istedim.. Köstebek pastaya ilk yorumu ben yazayım dedim. Hazırlarını denedim ama hiç bu şekilde yapmadım. Deneyeceklerim arasına aldım sonucu haber veririm. Ellerine sağlık yaptıkların çok güzeller.... Sevgiyle....:)

    YanıtlaSil
  3. Gayet güzel başarmışsın 2 yorumunda gelmiş.Yorumunla ve ziyaretinle beni çok mutlu ettin.Belki birbirimizi çok tanıma fırsatımız olmadı fakat sanki yıllardır tanıyormuşum hissi oldu birden.Pastayı denemeni tavsiye ederim.Denedikten sonra ne kadar kolay olduğunu zaten göreceksin.Yorumunu merakla bekleyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhaba ben denedim sonuç çok başarılıydı, gerçekten harika bir pasta, tarife dikkat edilerek yapılmalı.

    YanıtlaSil
  5. Beğenmenize çok sevindim.
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Nihal Menderes16 Temmuz 2013 11:53

    Bu arada maskarpone peyniri bulamazsak hangi peyniri koyabiliriz?

    YanıtlaSil
  7. Nihal hanım,
    Migros ve benzeri bir çok marketlerde var.Yine de bulamazsanız kaymak kullabilirsiniz.Fakat ben yine de maskarpone peynirini öneririm.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...