27 Mart 2013 Çarşamba

ETLİ KARA LAHANA SARMASI




MALZEMELER
  • 750 gr lahana yaprağı
  • 250 gr köftelik kıyma
  • 2su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 5-6 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Deniz tuzu,karabiber
  • Arzuya göre kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
  • Öncelikle lahana yapraklarınızı kaynatmış oldugunuz suya atın ve 3- 4 dakika haşlayın.
  • Lahana yapraklarının pişmesini sonlandırmak için soğuk suya atın.
  • Bu işlem lahana yapraklarının, rengini korumasını sağlayacaktır.
  • Tencerenizde sıvıyağı kızdırıp içine soğan ve sarımsakları atıp soteleyin.
  • Daha sonra içine kıymayı ilave edip kavurun.Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan harca yıkanmış pirinci,karabiberi,deniz tuzunu atıp karıştırın.
  • Yarım çay bardağı da sıcak su ekleyip altını kapatın ve sarma işlemine başlayın.
  • Lahana yapraklarını sardıktan sonra sap kısımlarını pişireceğiniz tencerenizin altına dizin
  • Üzerine sarmaları sıralayıp bir miktar sızma zeytinyağı gezdirip tuz serpin.
  • Sarmaların üzerine bir tabak kapatın.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişirin.
  • Afiyetle...


Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilir siniz.Yakışıyor...



3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyorlar, sarma ne olursa kabulüm, karalahanaya pek alışık olmayınca yapmıyoruz ama güzel bir lezzet aslında. tabakta çok güzel dizmişsin ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  3. kız özledimmm ben bu yemekleriiii

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...