MALZEMELER
- 750 gr lahana yaprağı
- 250 gr köftelik kıyma
- 2su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 5-6 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Deniz tuzu,karabiber
- Arzuya göre kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle lahana yapraklarınızı kaynatmış oldugunuz suya atın ve 3- 4 dakika haşlayın.
- Lahana yapraklarının pişmesini sonlandırmak için soğuk suya atın.
- Bu işlem lahana yapraklarının, rengini korumasını sağlayacaktır.
- Tencerenizde sıvıyağı kızdırıp içine soğan ve sarımsakları atıp soteleyin.
- Daha sonra içine kıymayı ilave edip kavurun.Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan harca yıkanmış pirinci,karabiberi,deniz tuzunu atıp karıştırın.
- Yarım çay bardağı da sıcak su ekleyip altını kapatın ve sarma işlemine başlayın.
- Lahana yapraklarını sardıktan sonra sap kısımlarını pişireceğiniz tencerenizin altına dizin
- Üzerine sarmaları sıralayıp bir miktar sızma zeytinyağı gezdirip tuz serpin.
- Sarmaların üzerine bir tabak kapatın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişirin.
- Afiyetle...
Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilir siniz.Yakışıyor...
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Sevgilerimle,
Çok güzel görünüyorlar, sarma ne olursa kabulüm, karalahanaya pek alışık olmayınca yapmıyoruz ama güzel bir lezzet aslında. tabakta çok güzel dizmişsin ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilkız özledimmm ben bu yemekleriiii
YanıtlaSil