MALZEMELER
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı erişte
- 1 Tutam tel şehriye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- Deniz tuzu,nane
HAZIRLANIŞI
- Mercimeği 5 dakika kadar haşlıyoruz.
- Koyu renkli suyu çıkınca süzüyoruz.
- Tencerede sıvıyağı kızdırıyoruz.
- Rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuruyuruz.
- Üzerine salçayı ilave edip tekrar salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine önceden haşlanmış nohut,mercimek,tel şehriye,erişte ve et suyunu ilave ediyoruz.
- Deniz tuzu ve naneyi ilave ettikten sonra sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
- Üzerine dilerseniz erişteyi kavurup süsleme yapabilirsiniz.
- Afiyetle...
Gerçekten çok lezzetli oldu. Ben pişirdim ev halkı beğendi. Kaleminize sağlık.
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim...Afiyet olsun.
YanıtlaSil