30 Mayıs 2013 Perşembe

BROWNIE

IMG_1405



MALZEMELER
  • 100 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 140 gr toz şeker
  • 4 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr bitter çikolata (eritilmiş)
  • 90 gr un
  • 1 fiske deniz tuzu
HAZIRLANIŞI

  • Tereyağ ve toz şekeri mikserle yüksek hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker,aralarda çırpmak suretiyle ekleyin.
  • Tuz ve eritilip soğutulmuş çikolatayı ekleyin.
  • Vanilya ve unu da ilave edip kısaca çırpın ve borcamın tabanına yayın.
  • 3 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • 160 derecede kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Pişirme süresini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Ben hafif ıslak sevdiğim için fırından daha erken çıkardım.
  • Yanında dilediğiniz meyve yada dondurma ile servis yapabilirsiniz. 
  • Afiyetle...
 
IMG_1403

10 yorum:

  1. bloğunuzla 1 saat öncesi cafe portakal sayesinde tanıştım o zamandan beride içindeyim çok güzel değişik tarifler var bir kaç tarif alındı bugün yapılacak herşey çok güzel emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hatice hanım,güzel düşünceleriniz beni mutlu etti.Teşekkür ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ajda Hanım;
    Browni tarifinizi mutlaka deneyeceğim. Birkaç kere yaptım ama Browni gibi değildi. Sanırım sizin ki daha güzel olacak. Kaç dakika tuttunuz ıslaklık için, bende ıslak seviyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Sevda hanım,
    Ben browniyi 25 dakika tuttum,fakat fırınlar farklılık göstereceğindin siz kendi fırınınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.Umarım dener ve beğenirsiniz...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ajda'cım Bumerang etkinliğinde USLA da birlikteydik, browni çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık ,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Selma'cığım çok teşekkür ederim.
    Hep lezizi hatırlamazmıyım,Usla'da çok güzel vakit geçirmiştik.İnşallah bir daha görüşebilme fırsatı bulabiliriz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Gram ile verilen tarifler...

    YanıtlaSil
  8. Tereyağı yerine sıvı yağ olsa olurmu

    YanıtlaSil
  9. Tereyağı kullanmanızı öneririm...Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...