MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik deniz tuzu
- Üzeri için 2 paket krema
ŞERBETİ İÇİN
- 2 buçuk bardak su
- 1 bardak şeker
- Tencerede kaynatılacak.
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır,daha sonra tüm malzemeler konup karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına dökülür.
- Eger kalın olsun isterseniz borcamın büyük karesine hazırlayın.
- Resimdeki gibi ince olsun isterseniz yine borcamın büyük tepsi boyunu kullanın.
- Önceden ısıltımış fırında 180 derecede 25-30 dak.pişirin.
- Fırından aldığınız revaniyi bir kenara koyarak biraz ılımasını bekleyin.
- Kaynatıp ılıttığınız şerbeti ılık olan revaninin üzerine gezdirerek dökün.
- Her ikiside ılık olucak.
- Revani dinlenip şerbetini çektikten sonra kremayı çırpıp üzerine dökün.
- Eger büyük boy tepsiyi kullanmıyacaksanız bir paket krema yetiyor.
- Buzdolabında dinlendirip iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- Ben tatlıyı bir gece önceden yapar ve dinlendiririm.
- (Lezzeti daha çok ortaya çıkıyor)
- Afiyetle...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com