28 Mayıs 2013 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ

IMG_1398



MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik deniz tuzu
  • Üzeri için 2 paket krema


ŞERBETİ İÇİN
  • 2 buçuk bardak su
  • 1 bardak şeker
  • Tencerede kaynatılacak.


HAZIRLANIŞI
  • Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır,daha sonra tüm malzemeler konup karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın kabına dökülür.
  • Eger kalın olsun isterseniz borcamın büyük karesine hazırlayın.
  • Resimdeki gibi ince olsun isterseniz yine borcamın büyük tepsi boyunu kullanın.
  • Önceden ısıltımış fırında 180 derecede 25-30 dak.pişirin.
  • Fırından aldığınız revaniyi bir kenara koyarak biraz ılımasını bekleyin.
  • Kaynatıp ılıttığınız  şerbeti ılık olan revaninin üzerine gezdirerek dökün.
  • Her ikiside ılık olucak.
  • Revani dinlenip şerbetini çektikten sonra kremayı çırpıp üzerine dökün.
  • Eger büyük boy tepsiyi kullanmıyacaksanız bir paket krema yetiyor.
  • Buzdolabında dinlendirip iyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
  • Ben tatlıyı bir gece önceden yapar ve dinlendiririm.
  • (Lezzeti daha çok ortaya çıkıyor)
  • Afiyetle...

IMG_1393

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...