Kahvenin ve çayın yanında severek tüketeceksiniz...
MALZEMELER
- 80 gr bitter çikolata (eritilmiş)
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 150 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çeyrek çay kaşığı karbonat
- Bir çimdik deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
- Tereyağı ve şekeri mikserle iyice yumuşayıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- İçine yumurtaları ikişer ikişer ilave ederek her yumurta ilavesinden sonra iyice karıştırın.
- Un,kabartma tozu,karbonat ve vanilyayı elekten geçirerek eleyin.
- Kuru malzemeleri karışıma yavaş yavaş ilave edip spatula ile karıştırın.
- Kalıbınızı yağlayıp unlayın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kek karışımın yarısını kek kalıbına boşaltın.
- Erimiş çikolatayı kalan karışıma dökerek kaşıkla karıştırın.
- Çikolatalı karışımı da diğer karışımın üzerine dökün.
- İki karışıma desen vermek için çöp şiş veya çatalla spiraller çizerek karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
- Kekinizi fırından çıkarmadan kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
- Dilerseniz kekinizi kalıptan çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
lezzetli görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilakşama misafirim var şimdi keki yapmaya gidiyorum bakalım nasıl olcak
YanıtlaSilKolay gelsin...Sonucu da yazarsanız sevinirim.
YanıtlaSilhımm nefis oldu gerçi sizinki gibi olmadı benimkiler kabarırken biraz yamuk oldu neyse önemli olan tadı teşekkürler
YanıtlaSilHiç sorun değil...Deneye deneye ustası oluyoruz zaten.Kekte en önemli olay unu ekledikten sonra kesinlikle mikser ile karıştırmamak.Elde bir kaşık yardımı ile karıştırıldığında çok daha iyi sonuç veriyor.Beğenmenize sevindim.Afiyet olsun...
YanıtlaSil