16 Temmuz 2013 Salı

ÇÖREK OTLU TUZLU PASTANE KURABİYESİ


Çayınızın yanında severek yiyebileceğiniz nefis bir kurabiye.
Bir ziyarete gittiğinizde hazır kuru pasta almaktansa ev yapımı kurabiye götürmek çok daha makbule geçer...
Her evde mutfakta olan malzemeler ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Verdiğim ölçülerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor...
Ben sıkılırım o kadar uğraşamam derseniz yarım ölçü yapıp 1 tepsi pişirebilirsiniz.
Şimdi kurabiyemize geçelim...

MALZEMELER
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için :1 yumurta sarısı,çörek otu
HAZIRLANIŞI
  • Karıştırma kabına oda sıcaklığında tereyağını elimizle biraz karıştırıp üzerine sıvıyağı,yoğurdu koyup karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unu,kabartma tozu,deniz tuzu,toz şekeri koyup hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Kulak memesi kıvamına gelince bırakıyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
  • Tezgah üzerinde elimizle uzun şerit halinde yuvarlıyoruz.
  • Uzun şeritin her iki ucundan tutup içeriye doğru kıvırıp şekil veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısına 1çorba kaşığı sıvıyağ koyup karıştırıp fırçayla sürüyoruz.
  • En son çörekotu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Not:Yumurtanın beyazını hamurun içinde kullanabilirsiniz.
  • Afiyetle...





2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım harika görünüyor bloğunu takibe aldım tatlım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...