Izgarada yemek en kolay iştir.
Yanına bir çorba ve salata...bitti gitti işte.
MALZEMELER
- Kişi sayısına göre çupra balığı
- Yarısı kesilmiş nar suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon otu
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Limon
HAZIRLANIŞI
- Marinat için nar suyu sıkılır.
- Balık nar suyunda bir müddet bekletilir.
- Limon otu ince ince kesilir.
- Balığın içi dışı her tarafına tuz ve karabiber serpilir.
- İçine ince kıyım sarımsak ve limon otu doldurulur.
- Limon otu bulamazsanız yerine limon kullanabilirsiniz.
- Izgarada veya mangalda pişirilir.
- Mümkünse bulabilirseniz deniz çuprası alın (daha lezzetli oluyor)
- Bulamazsanız yetiştirmede alabilirsiniz.
- Pişen çupraları limon dilimleriyle servis edin.
- Ben yanında eşlik etmesi için sebze sote yaptım.
- Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com