4 Temmuz 2013 Perşembe

IZGARADA ÇUPRA BALIĞI

IMG_1480


Izgarada yemek en kolay iştir.
Yanına bir çorba ve salata...bitti gitti işte.



MALZEMELER
  • Kişi sayısına göre çupra balığı
  • Yarısı kesilmiş nar suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon otu
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Limon


HAZIRLANIŞI
  • Marinat için nar suyu sıkılır.
  • Balık nar suyunda bir müddet bekletilir.
  • Limon otu ince ince kesilir.
  • Balığın içi dışı her tarafına tuz ve karabiber serpilir.
  • İçine ince kıyım sarımsak ve limon otu doldurulur.
  • Limon otu bulamazsanız yerine limon kullanabilirsiniz.
  • Izgarada veya mangalda pişirilir.
  • Mümkünse bulabilirseniz deniz çuprası alın (daha lezzetli oluyor)
  • Bulamazsanız yetiştirmede alabilirsiniz.
  • Pişen çupraları limon dilimleriyle servis edin.
  • Ben yanında eşlik etmesi için sebze sote yaptım.
  • Afiyetle...

 
IMG_1477

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...