Nefis el yapımı çikolata...
Kolay yapım aşamaları ile sizler de evinizde bu güzel lezzete ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
- 250 gr kuvertür çikolata
İÇ DOLGU HARCI ( GANAJ )
- 100 gr krema ( süt kreması)
- 150 gr kuvertür çikolata
- Arzuya göre toz kuruyemişler eklenebilir
HAZIRLANIŞI
- Ham çikolataları Bain-Marie (Benmari) usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolataları karıştırarak kullanma ısısına (28-30 derece) düşürün.
- Belli ısıya geldiğinde önceden hazırlanan çikolata kalıpların içine boşaltın.
- Daha sonra ters çevirip içini boşaltın.
- Buz dolabına alıp minimum 7 dakika kadar donmasını sağlayın.
- Bu süre daha uzun olabilir.
- Kremalı iç dolguyu hazırlayın.
- Kremayı ocakta kaynatın.
- Daha sonra ocaktan alıp içine kıyılmış çikolata ekleyin.
- Çikolata eriyene kadar karıştırın.
- İyice karıştırıp ısısı düşürüldükten sonra daha önceden içi kaplanmış kalıpların içine boşaltın.
- Çikolataların iç dolgusu yapıldıktan sonra yine dolapta yaklaşık bir saat bekletin.
- Mümkünse bu süreyi daha fazla uzatmanızda fayda var.
- Son olarak dolaptan kalıplarınızı alıp üstlerini ben marie erişitmiş çikolata ile kaplayıp,buzdolabınızın uygun ısısında minimum 5-8 saat süreyle bekletin.
- Daha sonra çikolata kabınızdan çikolatanızı çıkarıp servis edin.
- Afiyetle...
- Sıkı bir çalışma var...
Muhteşem bir çikolataydı ve yapımı da hiç zor değil. Evde çikolatasını kendi yapmak isteyenlere bu tarifi öneririz. İYİ BAYRAMLARRRRRRR
YanıtlaSilSelma güzel yorumun için teşekkür ederim.Senin de bayramın kutlu olsun.Sevgiler...
YanıtlaSil