2 Ağustos 2013 Cuma

PROFİTEROL

IMG_1795


Yapmaktan ve konuklarıma ikram etmekten çok keyif aldığım bir reçeteyle sizlerle buluştuğum için çok mutluyum.Konuklarıma yaptığım yemekleri ve tatlıları ikram ederken nasıl bir heyecan duyuyorsam sizlerle yeni tarifler paylaştığımda da aynı heyecanı duyuyorum...
Profiterol bizim evde sürekli yapılır.Artık gözü kapalı yapıyorum desem yalan olmaz...
Hiç denemeyenler için başta zormuş gibi gelebilir, fakat gerçekten hiç de zor değil.
Bir kaç kere denedikten sonra alışıyorsunuz ve ustası oluyorsunuz.
Bu gün paylaştığım profiterol hamurundan dilerseniz ekler yapabilirsiniz.
Sonuçta ikisinin de hamuru ve kreması aynıdır.Sadece üzerindeki sosu farklıdır...
Bir diğer önerim de verdiğim çikolata sosunu yaptığınız keklerin üzerinde de kullanabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken bir detayı da belirtmek isterim...
Çikolata sosunu servis etmeden yarım saat önce buzdolabından çıkarırsanız daha akışkan olur.
Benden bu kadar...Umarım dener ve beğenirsiniz.
Takıldığınız her hangi bir şey olduğunda sormaktan çekinmeyin.
Denerseniz beni de yorumsuz bırakmayın :))

 
HAMURU İÇİN MALZEMELER
  • 100 mililitre su
  • 100 mililitre süt
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr un
  • 4 adet yumurta
  • 1 tutam tuz


 HAMUR DOLGUSU İÇİN (KREM PATISSERIE, PASTACI KREMASI)
  • 500 gr süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker
  • 20 gr nişasta
  • 20 gr un
  • 1 paket vanilya

PROFİTEROL ÇİKOLATA  SOSU
  • 250 gr süt
  • 130 gr toz şeker
  • 10 gr nişasta
  • 100 gr krema
  • 200 gr bitter kuvertür çikolata

HAZIRLANIŞI
  • Profiterol hamuru için:Süt,su ve tereyağını bir tencerede kaynatın.
  • Kaynayan karışıma tuz ve unu ilave edin ve 3 dakika daha kavurun.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Hamur biraz soğuduktan sonra mikser ile yumurtaları teker teker yedirin.
  • Profiterol hamurunun en son hali alttaki resimdeki gibi pürüzsüz olmalı.

    IMG_1772

  • Hazır olan hamuru krema sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine,küçük toplar olacak şekilde sıkın.
  • Topların arasında yeterince mesafe bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika pişirin.

    IMG_1773

  • Hamur dolgusu için: Sütü kaynatın.
  • Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını çırptıktan sonra unu ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Üzerine tenceredeki kaynamış sütten bir miktar ilave edip hızlıca çırpın ve sütün kalanını da ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Karışımı tekrar tencereye alın ve çırparak pişirin.
  • Krema göz göz olmaya başladığında pişmiş demektir.
  • Kremayı soğumaya bırakın içine vanilyayı ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan kremayı düz uçlu bir krema sıkma torbasına koyun.
  • Profiterolleri alttan delerek dolguyla doldurun.

    IMG_1774

    IMG_1777

  • Çikolata sosu için: Sütü tencereye soğuk olarak koyun.
  • Üzerine nişastayı,toz şekeri koyup karıştırın.
  • Ocağın altını yakıp çırpma teliyle devamlı karıştırın.
  • Kaynayınca ocağın altını kapatıp krema ve çikolatayı ilave edin.
  • Çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edip buzdolabında soğutun.
  • En son profiterollerin üzerine çikolata sosu döküp servis edin.
  • Afiyetle...

IMG_1784

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...