Bamya çok basit ve kolay bir yemektir.Fakat yayınlamaktaki amacım aramızda yeni evliler,öğrenciler olabilir diye,ufak bir detayını paylaşmak istedim.Biz yöntemini bildiğimiz için bize basit gelebilir fakat bilmeyenler için bamya pişirmek biraz zor olabilir.Size vereceğim pişirme yöntemini uygularsanız tabaktaki o hoş olmayan görünümü asla yaşamazsınız.
MALZEMELER
- 500 gr bamya
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet domates rendesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- Deniz tuzu
- Sıvıyağ
- Limon suyu
- Dilerseniz üzeri için maydanoz
HAZIRLANIŞI
- Bamyaları baş kısmından külah şeklinde ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
- Yağsız teflon tavaya sadece bamyaları koyarak karıştırın.
- Sık sık karıştırarak kavurun,tavanın dibinde kahverengilik olacaktır o görüntü sizi endişelendirmesin.Bamya kendi salgıladığı suyu çekince altını kapatın.
- Resimdeki gibi tane tane hoş bir görünümü olacaktır.
- Bu işlemden sonra siz istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
- Yalnız çok pişirmeyin çünki kavurma işleminde biraz pişmiş oluyorlar.
- Eğer sizde benim gibi yapmak istiyorsanız tarifimize devam edelim.
- Tencereye sıvıyağ ilave edilip bir adet kuru soğanı rendeleyip ilave ediyoruz.
- Soğanlar pembeleştiği zaman sarımsakları ekleyip sote ediyoruz.
- Rendelenen domatesleri ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz.
- Bamyaları tencereye ilave ediyoruz.
- Üzerine deniz tuzu,toz şeker,çok az limon suyu ve bir bardak sıcak su ekliyoruz.
- Karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Bamya yumuşayınca altını kapatıyoruz.
- Lezzetine lezzet katmak isterim dersen bir miktar sızma zeytinyağı gezdirebilirsin.
- Sebzeleri az suyla pişirmekten yana olduğum için yemeklerim de pişmesine yetecek kadar su ilave ediyorum.
- Sizler daha sulu seviyorsanız yemeğinizi ona göre ayarlayabilirsiniz.
- Önemli olan işin tekniğini yapmak,gerisi sizin damak tadınıza kalmış.
- Bamya piştikten sonra dilerseniz üzerine bir miktar domates sosu ekleyebilirsiniz.
- Afiyetle...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com