22 Kasım 2014 Cumartesi

KURUTULMUŞ PORÇİNİ MANTAR ÇORBASI



MALZEMELER

  • 1 çay bardağı kurutulmuş porçini mantarı
  • 1 paket krema (200 gr )
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 diş sarımsak
  • Kara biber,deniz tuzu
  • Sıvı yağ
  • Üzeri için taze fesleğen


HAZIRLANIŞI
  • Mantarlar yıkanır ve iki su bardağı su ile küçük bir tencerede haşlanır.
  • Vaktiniz var ise mantarları,bir müddet ılık suda bekletebilirsiniz
  • Ayrı bir tencerede pirinçler haşlanır ve blendırdan geçirilir.
  • İçine ön pişirme yaptığımız mantarlar suyu ile tencereye ilave edilir.
  • Çorbanın pişmesi için  4-5 su bardağı kadar sıcak su eklenip kaynatılır.
  • İçine sarımsak,kara biber ve  deniz tuzu ilave edilir.
  • Kaynamış olan çorbaya 1 paket krema eklenip karıştırılır.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırılıp çorbaya eklenir.
  • Beş dakika daha pişirdikten sonra ocağın altı kapatılır.
  • Çorbanın pişme esnasında oluşan köpükleri almayı ihmal etmiyoruz.
  • Üzerini taze fesleğen yaprakları ile süslüyoruz.
  • Afiyetle...


4 yorum:

  1. ponçini mantarı benim yeni keşfettigim bir mantar çeşidi ama tadı harika.çorbasını da birgün denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Corba seven birisi olarak mantar corbasida favorilerimder biridir...Eger evde kurutulmus da varsa her an yapmak mümkün..Ama pirinc koymak hic aklima gelmemisti...Deneyecegim..Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü iyi görünüyor deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. çok hoş gözüküyor. denemek lazım.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...