28 Şubat 2015 Cumartesi

TUZLU PEYNİR FIRTINASI



Savoury Cheese Whirls

Sıradışı lezzetlerden hoşlanıyorsanız..mutlaka denemeniz gereken bir kurabiye diyebilirim.
İkram ettiğim misafirlerimden her zaman tam not aldı.


MALZEMELER


  • 110 gr oda ısısında tereyağı
  • 110 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 250 gr un
  • 70 gr ceviz içi 
  • 1 diş sarımsak (küçük)
  • 10 iri fesleğen yaprağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 adet yumurta 
  • 1 Türk kahve fincanı su
  • Üzeri için kekik


HAZIRLANIŞI


  • Mikserde tereyağı ile ince ince doğranmış fesleğen çırpılır.
  • İçine rendelenmiş kaşar peyniri,dövülmüş sarımsak,yumurta sarısı,karabiber,deniz tuzu ilave edilir ve çırpılır.
  • Üzerine en son un ilave edilir ve karıştırılır.
  • Hamura en son kıvam bulması için su eklenir.(suyun tümünü kullanmak zorunda değilsiniz..Yoğrulan yumuşak bir hamur olduğunda su ilavesini kesebilirsiniz)
  • Yoğrulan ve hazır olan hamur tezgah üzerine alınır.
  • Hamur 4 eşit parçaya bölünür.
  • Her parça 22/17 ebatında merdane ile açılır.
  • İçine ceviz eklenir ve cevizlerin üzerine hafifçe bastırılır.
  • Hamur rulo yapılır.
  • Streç filmle hamur sarılır.
  • Hamur 2 saat buzlukta bekletilir.
  • Buzluktan çıkan hamur 15 dakika oda ısısında bekletilir.
  • (Buzluktan çıkan ruloyu hemen kesmeyin,kesmeyi denerseniz..kırılır)
  • Demliğin altı yakılır.
  • Hamur parmak kalınlığında kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta beyazı sürülür ve kekik serpilir.
  • 180 derecede 20 dakika pişirilir.
Eğer bu aşamaya geldiyseniz..tepsiyi fırına verin çayı demleyin.
Afiyetle...


1 yorum:

  1. Değişik bir tarif ilgim çekti.Denedim,gerçekten damakta çok hoş bir tad bırakıyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...