25 Mayıs 2011 Çarşamba

BATIR BUTTER MİLK BİSCUİT

MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 kaşık toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 paket kabartma tozu
3/4 bardak tereyağ
1 bardak yoğurt (çırpılmış)
Koyu kıvamlı ayranda olabilir
HAZIRLANIŞI
Un,şeker,kabartma tozu,karbonatı eleyin.Bu karışıma küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağınıda koyun ve çatalla ezerek un karışımına tereyağını yedirin.Un karışımıyla tereyağını robotta hızlı devirde çırpın.Yogurdu ilave ederek tekrar yogurun.Hamuru 2 cm yüksekliğinde açın ve 5 cm yuvarlak veya kare kalıplarla kesin.(Bardak ağızıylada olur)Eğer yumuşak olmalarını istiyorsak birbirine değecek şekilde ortaya dizin.Çıtır olmalarını istiyorsanız 3 cm aralıklı dizin.Fırının orta katında 15 dakika pişirin.Üstleri açık kahverengi olana kadar pişirin.Sıcak servis yapın.

1 yorum:

  1. TEŞEKKÜRLER,BEN BEKARA GERÇEKTEN ÇOK YARDIMCISINIZ.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...