26 Mayıs 2011 Perşembe

MEKSİKA USULÜ PAELLA


MALZEMELER
3 adet kemiksik tavuk but
1 su bardağı pirinç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pesto sos
Bir tutam kıyılmış maydonoz
Karabiber,deniz tuzu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk etlerinizi pesto sos ile marina edin.Daha sonra tavanıza sıvıyağ ekleyip tavuklarınızı harlı ateşte soteleyin.Daha sonra içine sarımsağı,soğanı atıp kavurun.İçine kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip beraber karıştırarak soteliyin.Daha sonra tavanıza 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve tavanızın kapağını kapatın.10 dakika pişirin.Daha sonra tavanıza pirinçlerinizi ilave edin ve kapağını tekrar kapatıp pişirin.Siz su oranını pirinçlerinize göre ayarlıyabilirsiniz.Suyunuz az ise ekliyebilirsiniz.Pişen pilavınıza kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın.
NOT:Orjinal tarifte pesto sos yok, ben tavuğa yakıştığını düşündüğüm için ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...