19 Mayıs 2011 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA


PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER(28 cm kalıp için)
6 yumurta
30 gr ovalet(pasta katkı maddesi)
150 gr su
200 gr tozşeker
300 gr un
10 gr kabartma tozu
10 gr vanilya
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler aynı anda atılır ve mikserde kıvan bulana kadar çırpılır.Kelepçeli kalıbıza dökülür ve 180 derecede 30 dak pişirilir.Soguyan pandispanyamızı kalıptan çıkartıp katlara ayıralım.İsterseniz 2 veya 3 eşit parçaya kesebilirsiniz.Tekrar böldümügüz pandispanyanın bir katını kelepçeli kalıba yerleştirelim ve üzerine kremasını dökelim üzerine çilekleri yerleştirelim.Bu işlemi katlar bitene kadar tekrar edelim.Pandispanyaları kelepçeli kalıba koyduktan sonra süt ile ıslatmayı unutmayalım.1 saat dolapta bekletelim.Kelepçeli kalıptan çıkardığımız pastamızın üzerini çırpılmış krem şanti ile sıvayıp çileklerle süsleyelim.
KREMASI İÇİN MALZEMELER
2 buçuk bardak süt
3 yemek kaşığı un
Yarım bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti(çırpmak için 50 gr süt)
1 paket krem şanti(üzerini kaplamak için)
Çilek
HAZIRLANIŞI
Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir.Sogutulan kremamıza çırpılmış bir paket kremşanti ve vanilya ilave edilir tekrar sertleşene kadar çırpılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...