23 Mayıs 2011 Pazartesi

KIYMALI CANNELLONI



1 PAKET LAZANYA
Kıyma harcı için:
500 gr köftelik yağsız kıyma
1 adet rende soğan
5-6 adet sarımsak
2 adet yeşil biber

HAZIRLANIŞI
Tavanızda sıvıyağını kızdırıp sarımsakları atın ve soğanlarınızı ilave edip karıştırın.Biberleri ince ince doğrayıp tavanıza ilave edip kıymanızı içine ekleyin.Tuzunuda attıktan sonra soteleyerek pişirin.Bir kenara alıp ılımaya bırakın.

BEŞAMEL SOS
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Muskat rendesi
Üzerine taze kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Tencerenizde tereyağını eritin ve içine unu ilave edin.Rengi dönmeye başlayınca sütü ilave edip hazlıca topaklanmaması için karıştırın.Tel çırpıcıyla yaparsanız daha iyi olur.Birazda muskat rendeleyin içine ve tuzunu atın.Koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
SON AŞAMA

Lazanya hamurunuzu tarifine göre haşlayın.Haşladığınız hamurunuzun içine kıymalı harcı koyun ve sarın.Üzerine beşamel sosunu bir kaşık yardımıyla dökün ve kaşar rendesini serpin.180 derecede 25-30 dakika pişirin.

Normalde cannellonı hazır olarak var,fakat Türkiye'de olmadığı için lazanyadan yaptım.İtalyanlar bu tür sarma işlemine cannelloni diyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...