18 Mayıs 2011 Çarşamba

KAT KAT AŞKIM

MALZEMELER
4 tane baton kakaolu kek
150 gr ganaj çikolata
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Keki elimizle kırıntı haline getirelim.Sırasıyla tüm malzemeleri ekleyelim karıştıralım.Biraz dolaba koyup sogutalım.
NOT:Ben bu pastayı yapmadan önce denemek istediğim pandispanya vardı onu yaptım fakat olmadı çok sert bir pandispanya oldu bende pandispanyamı bu şekilde degerlendirdim eğer sizinde başınıza böyle bir olay gelirse bu şekilde yapabilirsiniz ama hazır baton kekte kullanabilirsiniz.
Soğuyan malzemenizden bir parça alıp merdaneyle açın.Bir yemek tabağı büyüklüğünde olsun.5 tane açtıktan sonra tekrar biraz dolaba koyup sogutun tekrar.Daha sonra kelepçeli kalıbınıza altına bir kat kekinizdan koyun ve üzerine kremasını meyvasını koyun ve kekleriniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Tekrar dolaba koyup kremanın kendisine gelmesini bekleyin ve dinlenen pastanızı kalıbınızdan çıkarın ve üzerini kremayla kaplayın.Pastanızın en üst bölümünü franbuaz ile süsleyin.Kenarlarını file badem ile süsleyin.


KREMASI İÇİN MALZEMELER
2 buçuk bardak süt
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti(çırpmak için 50 gr süt)
1 fiske deniz tuzu
Franbuaz
File badam
HAZIRLANIŞI
Kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir.Pişen kremanıza ayrı bir kapta çırptığınız krem şantiyi ve vanilyayı ekleyin tekrar sertleşene kadar çırpın.

1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...