24 Mayıs 2011 Salı

RİSOTTO

MALZEMELER
2 bardak ARBORIO pirinci
2 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı son aşama için
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
5 bardak tavuk veya et suyu(ılık)
Yarım bardak parmesan peyniri
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve sıvıyağı bir tencerede eritin.İçine sarımsakları,rende soğanı ilave edip kavurun.Daha sonra pirinçlerinizi ilave edin yıkamadan.1-2 dakika kavurun.Bir kepçe yardımıyla pirinçlerinize devamlı et suyunuzu vererek sürekli aynı yöne doğru karıştırın.Et suyunuz çekince tekrar verin.Bu işlemi suyunuz bitinceye kadar yapın.Pirinçler pişmeye başladığında sizde anlıyacaksınız kremamsı bir hal alıcak.Fakat ortasıda dişe gelir sekilde kalıcak.Ocağın altını kapatın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ve peynirinizin bir kısmını ekleyip tekrar karıştırın,bir kısmınıda servis esnasında üzerine dökün.
NOT:Arborıo pirinci yıkanmaz risottonuzu yaparken yıkamayın.Bazı durumlarda ocağınızın ayarı veya başka sebeplerden risottonuz daha önce pişebilir.Siz suyu verirken temkinli gidin piştiğini anladığınızda bırakın.Risotto sonradan ısıtılan bir pilav değildir.Risottonuzu yaparken kişi sayınıza göre yaparsanız daha iyi olur.1 bardak pirinçten yaptığınızda 3 porsiyon oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...