24 Mayıs 2011 Salı

KUZU ETLİ GNOCCHİ

HAMUR İÇİN MALZEMELER
4 adet orta boy patates
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı irmik
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve iyice ezin ılınması için biraz bekleyin.Hamurunuza bir yumurtayı ekleyip karıştırın.Daha sonra unu,irmiği ekleyip tekrar karıştırın.Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.Hamuru 20 dakika dinlendirin.Tezgahınıza un ve biraz irmik serpip hamuru parmak kalınlığında rulolar halinde parçalara ayırın.Her bir ruloyu bıçakla 3 cm kadar kalınlıkta kesip elinizle hafifçe yuvarladıktan sonra her birini üzerine kaşığın yan tarafıyla yada çatalla iz çıkartın.Yada benim yaptığım gibi top şeklinde hazırlayın.Hazırlanan hamurun üzerine biraz un serpip etleri hazırlayana kadar bekletin.
KUZU ETİ İÇİN
500 gr kuzu eti
1 soğan
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Sıvıyağda sarımsakları,rende soğanı soteleyin.Harlı ateşe kuzu etlerini atın ve renk alana kadar kavurun.Şekerini atın ve tencerenizin kapağını kapatıp kışık ateşte pişirmeye bırakın.Derince bir tencerede tuzlu suyu kaynatın.Fazla ununu silkeledikten sonra gnocchilerinizi kaynayan suya atın.3 dakika kadar haşlayın.Suyun üzerine çıkmaya başlayınca haşlanmış demektir.Delikli bir süzgeç yardımıyla gnocchilerinizi çıkarın ve hazırlamış olduğunuz etlerinizi üzerine dökün ve sıcak sıcak servis edin.
NOT:Eğer vaktiniz var ise patateslerinizi fırında közleyin.Közlendiği zaman patateste su oranı daha az olduğu için tutturmak daha kolay oluyor ama vaktiniz yok ise bu haşlama yoluylada olur fakat pateteslerin bıraktığı su oranları farklı olduğu için siz yapım aşamasında bunuda göze alın belki daha fazla un ilave etmeniz gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...