24 Mayıs 2011 Salı

MANTARLI RİSOTTO



MALZEMELER
  • 2 bardak ARBORIO pirinci
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 250 gr mantar
  • 5 bardak et veya tavuk suyu evde hazırlanmış (ılık)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ + bir yemek kaşığı son aşama için
  • Yarım bardak parmesan peyniri
  • Karabiber
  • Üzeri için maydonoz

HAZIRLANIŞI
  • Tencerenizde tereyağını eritin.
  • İçine sarımsakları,ve rendelenmiş soğanı ekleyip kavurun.
  • Daha sonra kırmızı biberi,mantarları atıp harlı ateşte kavurmaya devam edin.
  • Mantarların suyu kalmasın.
  • Tencerenize pirinçleri ilave edip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra bir kepçe et suyunuzdan ilave edip hep aynı yöne doğru karıştırın.
  • Bu işlemi suyunuz bittikçe su ekleyerek devam edin.
  • Pirinçleriniz kremamsı bir hal almalı, fakat ortasıda dişe gelir kıvamda olmalıdır.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra,1 yemek kaşığı tereyağ ve parmesan peynirin bir kısmını ilave edip karıştırın.
  • Bir kısmınıda servis esnasında üzerine dökün ve maydonoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...