MALZEMELER
- 2 bardak ARBORIO pirinci
- 1 soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 250 gr mantar
- 5 bardak et veya tavuk suyu evde hazırlanmış (ılık)
- 2 yemek kaşığı tereyağ + bir yemek kaşığı son aşama için
- Yarım bardak parmesan peyniri
- Karabiber
- Üzeri için maydonoz
HAZIRLANIŞI
- Tencerenizde tereyağını eritin.
- İçine sarımsakları,ve rendelenmiş soğanı ekleyip kavurun.
- Daha sonra kırmızı biberi,mantarları atıp harlı ateşte kavurmaya devam edin.
- Mantarların suyu kalmasın.
- Tencerenize pirinçleri ilave edip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
- Daha sonra bir kepçe et suyunuzdan ilave edip hep aynı yöne doğru karıştırın.
- Bu işlemi suyunuz bittikçe su ekleyerek devam edin.
- Pirinçleriniz kremamsı bir hal almalı, fakat ortasıda dişe gelir kıvamda olmalıdır.
- Ocağın altını kapattıktan sonra,1 yemek kaşığı tereyağ ve parmesan peynirin bir kısmını ilave edip karıştırın.
- Bir kısmınıda servis esnasında üzerine dökün ve maydonoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com