26 Mayıs 2011 Perşembe

SARAY GÜLÜ


MALZEMELER
4 çay bardağı un
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş sogutulmuş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske deniz tuzu
İçi için fındık taneleri

ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Kaynatılır

HAZIRLANMASI
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra tüm malzemeler eklenir.Kulak memesi kıvamında hamur yapılır.Hamur 20 dakika dinlendirilir.Merdaneyle hamur açılır bir çay bardağı ağzıyla hamurlar kesilir.3 parça hamur uçlarından yan yana konur birbirlerine değicekler.Hamurun bir başına bir adet fındık öbür başınada bir adet fındık konur ve rulo şeklinde sarılır.Ortasından bıçakla kesilir.Bu şekilde iki adet gül çıkarmış olursunuz.Fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.Çıkan güllerinize sogutulmuş serbet dökülür ve çekmesi için beklenir.
NOT:Şerbet soğuk,kurabiyeler sıcak olucak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...