MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı sirke
12 küçük kahve fincanı un
1 adet yumurta sarısı içine beyazı üstüne
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
Üzeri için susam
HAZIRLANIŞI
.Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır ve dolapta yarım saat dinlendirilir.
.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp elinizle üzerine bastırarak çubuk şeklini verin.
.İki uç kısmı birleştirerek simit şekli verin.
.Hamuru önce yumurta akına daha sonra susama batırıp çıkartın.
.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizi.
.180 derecede renk alıncaya kadar pişirin.
Yediğim en güzel simit yerken ağzında dağılıyor herkes bayıldı tavsiye ederim çok şey kaçırırsınız
YanıtlaSilBende çok severim bu simiti.Beğenildiğine çok sevindim...
YanıtlaSildeniz tuzu nedir onun yerine normal tuz kullansak olurmu
YanıtlaSilDeniz tuzu işlenmemiş daha sağlıklı bir tuz.Onun yerine tabiki kullanmakta olduğunuz tuzu kullanabilirsiniz.Kolay gelsin...
YanıtlaSilotlu pağçayı denedim güzel oldu yaptıklarınız çok güzel görünüyor bu i.in eğitiminimi alıyorsunuz kolay gelsin teşekkürler.
YanıtlaSilİtalyan makarnaları ve sosları kursu ve pastacılık adı altında kurabiye ve hamur işleri kurslarında eğitim aldım.Eğitimin yanısıra değişik lezzetleri denemek en büyük tutkum.Şimdi ise sizleri evime gelen misafirler olarak görüp yaptıklarımı sizlerle paylaşıyorum.Bundan önce sadece evime gelenler bu lezzetleri görebiliyorlardı.Sadece misafir sayılarımı arttırdım.Sizler gibi insanların deneyip beğenmeleri ise benim en büyük mutluluğum.Güzel düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ederim.Denemelerinizin devamını dilerim.
YanıtlaSilbu smitleri yaptım çok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim.Afiyet olsun...
YanıtlaSil