23 Haziran 2011 Perşembe

CEVİZLİ MANTI



MALZEMELER

300 gr un
1 yumurta
Yarım çay bardağı su
Bir tutam deniz tuzu
Bir çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için Tereyağ,kırmızı toz biber,ceviz

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.Suyunu koyarken temkinli gidin ben göz kararı koydum size kolaykı olsun diye ölçü verdim.Hamurunuzu yarım saat dinledirin.Eğer vaktiniz var ise daha çok dinlendirin hamurunuz ne kadar dinlenirse daha iyi olacaktır.


KIYMA HARCI:250 gr köftelik kıyma

1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Karabiber
Deniz tuzu
Kuru fesleğen
Soğan ve sarımsağı rendeleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.


HAZIRLANIŞI

1.Dinlenen hamurunuzu 3 eşit parçaya ayırın.Küçük parçalara ayırmamın sebebi hamur kurumadan çabuk bitirmek.Kuruyan hamuru birleştirmek daha zor oluyor.Siz isterseniz büyük açın.
2.Açtığınız hamurunuzu şeritler halinde kesin ve kıyma harcından eşit şekilde koyun ve birleştirin.
3.Hamurunuzu bir örtünün üzerine koyun.Örtü kullanmamın sebebi,fazla un ilavesi olmasını önlemek.
4.Kaynattığınız tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın,ve üzerine terayağında kızdırdığınız kırmızı biberli sosu dökün.
5.En son olarak üzerine ceviz serpin.


Hamurunuzu ne kadar ince açarsanız haşlanması daha çabuk olacaktır.İnce bir hamurdan olan bir mantınun pişme süresi 4-5 dakikadır.

2 yorum:

  1. Farklı bir tarif olmuş ellerinize sağlık. takibe aldım sizi. Ben de beklerim. Sevgiler kucak dolusunca..

    YanıtlaSil
  2. Filiz hanım,güzel yorumunuz için teşekkür ederim.İlk fırsatta ziyaret edeceğim...Sevgiler

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...