26 Haziran 2011 Pazar

MOCHA KURABİYE




Amerika'da çok aranan, sevilen bir kurabiye.Kahve ve süt ile uyumu ise muhteşem,denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER

190 gr pudra şekeri
60 gr iyi kalite kakao
290 gr un
25 gr mısır nişastası
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
320 gr tuzsuz tereyağ oda ısısında
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı (8 gr) espresso tozu
(yok ise nescafe kullanabilirsiniz)
Üzeri için:Beyaz jöle





HAZIRLANIŞI

1.Tereyağ ve şeker krem haline gelene kadar çırpılır.Diğer tüm kuru malzemeler elekten geçirilir ve yağlı karışımın içine atılır ve yoğrulur.İçine süt ilavesi olur.Tekrar yoğrulur.

2.Hazır olan harcınızı pişireceğiniz fırın kabınıza yağlı kağıt serdikten sonra ilave edin ve üzerini elinizle düzeltin.

3.Hamurunuzu (7-2.5cm)olacak sekilde bıçakla kesin ve 180 derecede 15 dakika pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın.

Eğer ölçü size çok gelecek ise yarım ölçü yapabilirsiniz.

4.Pişen kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerine beyaz jöle ile kurdela şekli verebilirsiniz veya sizin gözünüze nasıl hoş görünecekse o şekilde süsleyebilirsiniz.Eğer beyaz jöleniz yok ise beyaz çikolatayı benmari usulü eritip aynı şekilde uygulayabilirsiniz.




Biraz hassas bir kurabiye fakat sonucunu çok beğeniceksiniz denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...