16 Haziran 2011 Perşembe

UNSUZ FINDIKLI KURABİYE

IMG_1503


4 adet malzeme ile kurabiye olur mu ? Olur.
Hem de öyle lezzetli olur ki...
Daha önce denemeyenler için tarif etmem gerekirse, pastanelerde satılan acı badem kurabiyenin fındıklı versiyonu diyebiliriz.
En kısıtlı zamanlarınızda bile çabucak yapabileceğiniz müthiş bir lezzet.
Denemenizi öneririm...
 

MALZEMELER
  • 300 gr fındık  (robotta çekilmiş)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 1 fiske tuz
 
HAZIRLANIŞI
  • Tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup yoğurun.
  • Elinize yapışırsa dolapta biraz soğutun.
  • Ceviz büyüklüğünde  yuvarlak yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 170 derecede 15 dakika pişirin.
  • Hafif bir renk alınca fırından çıkarın.
  • Kurabiyeleri çok pişirirseniz kurabiyeniz çok sert olur.
  • 15 dakikayı asla geçirmeyin...
  • Pişen kurabiyeleri fırından hemen çıkarıp soğuması için bekletin.
  • Soğuduktan sonra tepsiden alabilirsiniz.
  • Erken alırsanız dağılma olasılığı yüksek.
  • Afiyetle... 

 
                               Fındık makinada bu ayarda çekilir.
 
 
 
IMG_1501

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...