19 Temmuz 2011 Salı

FRANSIZ USULÜ WAFFLES (2)




















MALZEMELER

2 büyük yumurta
60 gr toz şeker
125 gr un
75 gr pastorize tereyağ
200 gr süt





















HAZIRLANIŞI

1.Yumurtaların sarısı ve bayazını ayırın.
2.Yumurta sarısı ile şekeri çırpın.İçine unu ve eritilmiş tereyağını ilave edip bir miktar daha cırpın.Daha sonra sütü yavaş yavaş ilave edip cırpmaya devam edin.Bir kenara koyup 15 dakika bekletin.
3.Ayrı bir kapta yumurta beyazlarına bir çimdik deniz tuzu ilave edip yumurta beyazları kar haline gelinceye kadar çırpın.
4.Kenarda bekleyen sıvı karışımınıza, kar haline gelen yumurta beyazlarını ilave edip yavaş yavaş karıştırın.Mümkünse tahta kaşık ile karıştırırsanız daha iyi olur.
5.Waffles makinanızı ısıtın.Sıvıyağla bir miktar yağlayın.Bir kepçe yardımı ile sıvı karışımı makinanıza dökün ve pişirin.
6.Servis ederken waffles hamurunuza ilk önce dilediginiz çikolatayı sürün.(Nutella veya eritilmiş küvertür çikolata)
7.Daha sonra üzerini dilediginiz meyvalarla süsleyebilirsiniz.



















NOT:Waffles hamurunu daha önceden hazırlayıp 1 saat kadar dolapta bekletebilirsiniz.Fransız tatlılarında en çok sevdiğim özellik, gerekmedikçe kabartıcı kullanmamaları.Bu tarifi uyguladığınız zaman kabartıcı olmadanda uygulanabildiğini göreceksiniz.




















Dilerseniz üzerine sadece pudra şekeri döküpte servis edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. slm ajda hnm elinize sağlık bir waffles bu kadarmı güzel olur süslemesiyle keşke benimde waffe makinam olsaydı da bende bu tarifi yapsaydım :( sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Emine hanım,güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.İnşallah en kısa zamanda sizin de makinanız olur.Mümkün olsaydı ben size yapardım :)

    YanıtlaSil
  3. çok tşkr ederim ajda hnm çok naziksin tabiki sizin yaptığınız waffleslerin tadına doyum olmazdı eminim sevgiler

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...