26 Temmuz 2011 Salı

HAVUÇLU KEK





















MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ(oda ısısında)
2 adet orta boy havuç
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Çeyrek çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
Bir çimdik muskat rendesi
Bir çimdik deniz tuzu
Yarım su bardağı ceviz
2 su bardağı un
Üzeri için hindistan cevizi



HAZIRLANIŞI

1.Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.İçine tereyağ ilave edilip tekrak çırpılır.Daha sonra un,kabartma tozu,karbonat,vanilya,ceviz,tarçın,deniz tuzu,muscat rendesi ilave edilip tekrar 2 saniye kadar çırpılır.En son havuç rendesi ilave edilip tekrar karıştırılır.(Havuçu en ince rendenizle rendeleyin)
2.Kalıbınızı yağlayın ve üzerine bolca hindistan cevizi serpin her yerine eşit sekilde gelsin.Üzerine kek harcını boşaltın ve bir iki kere kalıbınıza vurun,eşit şekilde yerleşsin.
3.180 derecede 30-35 dakika pişirin.Çıkartmadan kürdan testi uygulayın.

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim...Fakat isminizide yazarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...