1 Ağustos 2011 Pazartesi

SOĞAN VE PARMESANLI PÖTİPAN





















Merhaba
Haftaya yine değişik ve güzel bir reçeteyle başlamak istedim.Çok yakın zamanda patates,zeytin ve kekikli pötipan reçetemide sizlerle paylaşacağım.Bu vesileyle herkeze hayırlı Ramazanlar diliyorum.



MALZEMELER

30 gr tereyağ
1 küçük soğan
2 su bardağı un
20 gr kabartma tozu
1 tutam deniz tuzu
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su



HAZIRLANIŞI

1.Tereyağını eritin.Rendelenmiş soğanı ilave edip kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2.Un,deniz tuzu,kabartma tozu ve parmesan peynirini bir kapta harmanlayın.Karışımın ortasını açıp soğan,su ve sütü ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerini örtüp hamuru dinlenmeye bırakın.
3.Hamuru unlanmış zemine alıp açın.Yuvarlak küçük kalıplarla veya türk kahve fincanı ile kesin.Hamurları yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.180 derecede 15 dakika kadar pişirin.

NOT:Hamurunuzu çok yoğurmayın kıvamında bırakın.Çok yoğurursanız sert bir ekmek olur.Ben hamuru biraz ince açtım,siz biraz daha kalın açarsanız daha pufidik bir hamur olur.Değişiklik olsun diye çiçek kalıbımı kullandım.Tercih size kalmış.Normalde görüntüsü yuvarlaktır.




















Pötipan ilk piştiğinde, lezzeti hazır satılan peynir çeşnili çubuk krakerlere benziyor.Eğer bu lezzeti seviyorsanız bu reçeteyi yapmanızı tavsiye ederim.Servis sırasında labne peyniriylede zenginlik katabilirsiniz.Sadesini yapıp reçel ve bal ile deniyebilirsiniz.



















Pötipan kahvaltılarınızı ve beş çaylarınızı süsleyecek, güzel ve değişik bir lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...