26 Temmuz 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ




















MALZEMELER

1 kg taze ayıklanmış barbunya
1 adet orta boy kuru soğan
4 adet sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Sızma zeytinyağ
Deniz tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Servis için limon



HAZIRLANIŞI

1.Barbunyaları su dolu tencerede 5 dakika kadar haşlayın.Kara suyu çıkınca barbunyaları süzün.
2.Tencerede sızma zeytinyağında ilk önce sarımsakları küçük küçük doğrayıp içine atıp kavuruyoruz.Daha sonra rendelenmiş soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.Salçayı ilave edip tekrar kavuruyoruz kokusu çıkana kadar.Rendelemiş domatesi ilave edip bir iki dakika karıştırıyoruz.
3.Daha sonra içine küçük küçük doğranmış havuç ve patatesi ilave edip bir iki dakika daha kavuruyoruz.Üzerine barbunyaları ilave edip deniz tuzunu ve bir tatlı kaşığı toz şekeri atıp sıcak su ilave ediyoruz.Su ölçüsü vermiyorum malum herkesin tenceresi farklı olabilir.Barbunyaların üzerinden 3 parmak geçiçek kadar su koysanız yeter sanırım.Fakat çok sulu severseniz daha çok ilave edebilirsiniz.Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin.
4.Servis sırasında dilerseniz limon sıkabilirsiniz.Üzerini kıyılmış maydonazla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...